Finala X Factor, lider de audiență

Finala X Factor, lider de audiență

28/12/2012

Tudor Turcu a fost desemnat de români câștigătorul celei de-a două ediții X Factor

Aproximativ 800 000 de români au urmărit duminică seară, până dincolo de miezul nopții, X Factor, talent-show-ul cu cel mai mare premiu oferit vreodată într-o emisiune de divertisment, în valoare de 200.000 de euro. Antena 1 a fost lider de audiența în rândul publicului din întreg mediul urban, surclasând Pro TV, aflat pe locul al doilea al clasamentului.

Tudor Turcu, rocker-ul cu interpretări originale, a fost desemnat marele câștigător al premiului X Factor, în urmă SMS-urilor trimise de români. Luni dimineață, după o seară în care a sărbătorit victoria alături de întreagă echipă X Factor, Tudor era încă sub șoc: „Nu-mi vine să cred nici acum că am câștigat. Cred că am nevoie de mai multe zile că să mă obișnuiesc cu gândul. N-am cuvinte să mulțumesc tuturor românilor, n-am cuvinte să mulțumesc Antenei 1. Dintr-o data, mulțumită X Factor, tot ce-am visat începe să se întâmple. Le doresc tuturor celor care vorbesc și simt românește Crăciun fericit”. Claudiu Oprea, Head of Production Antena Group, a declarat: „€œEste primul concurent care a apărut în fața juriului X Factor, era un băiat înalt, timid, cu o voce excepțională, care a trecut doar mulțumită timbrului său unic. A urmat o călătorie de cinci luni de zile, în care Tudor Turcu s-a transformat dintr-un băiat timid din Medias, într-un superstar. Asta înseamnă puterea X Factor, să găsești talentul, să-l șlefuiești și să ajungă să cucerească publicul. Vom mai auzi de Tudor Turcu așa cum vom mai auzi de mulți dintre finaliștii X Factor. Suntem convinși că România mai are foarte multe talente pe care X Factor de-abia așteaptă să le pună în valoare”.

Emoții mari au fost duminică seară, când România urmă să desemneze câștigătorul X Factor. În concurs rămăseseră Ioana Anuta (Slatina), Natalia Salagean (Oradea) și Tudor Turcu (Medias). Fiecare dintre participanți au fost susținuți și încurajați la posturile de televiziune, radio și în locale, astfel că X Factor a devenit, în finală, și un concurs între regiuni geografice. În urmă prestațiilor finaliștilor, românii au decis, prin SMS-suri, care dintre cei trei va părăsi concursul: Natalia Selegean, polițista care l-a avut mentor pe Cheloo, a strâns cele mai puține voturi și a părăsit scenă X Factor.

Vârful de audiența al serii de duminică a fost înregistrat când Natalia a vorbit, pentru ultima oară în calitate de concurență, de pe scenă de X Factor: în minutul 23,11, Antena 1 înregistra 26,3% medie de share și 10,8% rating, echivalentul a 1.133.000 de telespectatori. În acest minut, Pro TV avea 10,8% market share și 4,4 % rating, aproximativ 464 000 de telespectatori.

Finala mare i-a adus la duel pe  Tudor Turcu și Ioana Anuta. După o noua sesiune de voturi, marele câștigător a fost desemnat de telespectatori: medieseanul Tudor Turcu este, de duminică noapte, premiantul celei de-a două ediție X Factor.

Pe scenă talent-show-ului au urcat, în seara de duminică, Albano, care a cântat în duet cu Paula Seling, Lexter, dar și câștigătorul de anul trecut al X Factor, Andrei Leonte.