Forumul Capitalului Romanesc – 19 mai 2016

Forumul Capitalului Romanesc – 19 mai 2016

13/05/2016

Vizual_Capital RomanescForumul Capitalului Românesc, parte a campaniei INTACT Media Group „Români care Dezvoltă România”, va avea prima ediție pe 19 mai 2016 la Sala Drepturilor Omului, Palatul Parlamentului. Moderat de Alessandra STOICESCU, Director Executiv Intact Media Group, evenimentul va reuni reprezentanţi ai autorităţilor, antreprenori români, ambasadori, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale și presă.

Prin campania „Români care Dezvoltă România”, INTACT Media Group susţine şi promovează succesul românesc în afaceri și creionează o radiografie a businessului românesc după 25 de ani de capitalism autohton. Din aceeași campanie face parte catalogul celor mai puternici o sută antreprenori români, “Români care dezvoltă România”, primul catalog ce aduce în atenţia publicului numele, activitatea şi performanţele acestora. Sunt personalităţi care, de-a lungul anilor, au avut o contribuţie esenţială în dezvoltarea mediului de afaceri şi în promovarea adevăratului capital românesc.

Dezbaterea din cadrul forumului va aduce în prim plan aspecte esențiale din zona de business – capital românesc versus capital străin: de la domeniile preferate până la facilităţile oferite de statul român – și va răspunde unor întrebări cheie: ce au învăţat antreprenorii români de la companiile stăine, au apelat investitorii români la infuzia de capital străin pentru a-şi consolida afacerile, cum arată harta afacerilor româneşti după 25 de ani de capitalism, care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă un antreprenor român în competiţia cu investitorii străini?

Cu o istorie de 25 de ani, INTACT Media Group este cel mai mare business românesc de media și sprijină întreprinzătorii români în contextul în care capitalul privat şi-a făcut loc cu greutate în România. Totuși, o dată cu trecerea timpului, s-au detaşat antreprenori care au reuşit să ridice afaceri de la zero până la nivelul unor competitori străini. Există puţine companii cu capital predominant românesc care au reuşit să ţină piept multinaţionalelor venite din Occident, să supravieţuiască şi chiar să câştige bătălia. În ultimii ani, într-un context economic global marcat de dificultăți, rolul antreprenorilor a devenit din ce în ce mai vizibil: sunt cei care creează locuri de muncă atunci când cei mai mulți renunță să mai facă angajări, sunt cei care văd oportunități când economia scârțâie și cei care investesc, inclusiv în recesiune. Rolul lor este unul vital pentru orice economie sănătoasă.

Agenda

9.30-10.00 Ȋnregistrare participanţi & Welcome coffee

10:00-13:00 Dezbatere

  • Capitalul românesc versus capital străin: de la domeniile preferate până la facilităţile oferite de statul român;
  • Ce au învăţat antreprenorii români de la companiile stăine?
  • Au apelat investitorii români la infuzia de capital străin pentru a-şi consolida afacerile?
  • Cum arată harta afacerilor româneşti după 25 de ani de capitalism?
  • Care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă un antreprenor român în competiţia cu investitorii străini?

Moderator:

  • Alessandra STOICESCU, Director Executiv Intact Media Group

Speakeri confirmaţi:

  • Costin BORC, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri
  • Vasile DÎNCU, Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice
  • Adrian VASILESCU, Consilier al guvernatorului BNR
  • Manuel COSTESCU, Secretar de Stat, Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat
  • Dragoş DOROŞ, Preşedinte, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
  • Mihai DARABAN, Preşedinte, Camera de Comerţ şi Industrie a României
  • Valentina BURDESCU, Director General, Oficiul Național al Registrului Comerțului

SESIUNE DE ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

 

Contact

Alexandra TOADER, Project Manager, alexandra.toader@intactmediagroup.ro, 0726 139 714

Înscrierea este gratuită în limita locurilor disponibile.