START-UP NATION ROMÂNIA

START-UP NATION ROMÂNIA

24/03/2017

INTACT MEDIA GROUP organizează forumul „START-UP NATION – ROMÂNIA” în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, care va avea loc marți, 4 aprilie 2017, la Palatul Parlamentului

România deţine al doilea cel mai scăzut nivel, după Serbia, în ceea ce priveşte numărul de companii raportat la totalul populaţiei. În total, în România sunt 443.000 firme active şi o pondere de 23 de firme la mia de locuitori, în condiţiile în care Cehia are o medie de 140, Slovacia de 116, Ungaria de 60, Bulgaria de 55 şi Polonia de 47 (sursa: INSSE, Eurostat, Coface). Potrivit datelor Coface, cele mari mari 10% dintre firmele românești dețineau, la sfârșitul anului 2015, aproape 91% din totalul veniturilor întregului mediu de afaceri, în timp ce această pondere este mult mai scăzută în cazul Ungariei (72%), Poloniei (68%) sau Cehiei (59%).

Bugetul destinat în acest an programelor de finanțare ale Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat este de zece ori mai mare decât cel din 2016, iar Programul de Guvernare prevede mai multe proiecte pentru susținerea înființării de întreprinderi mici și mijlocii. Această finanţare se traduce prin beneficiari mai mulți și, implicit, prin mai multe locuri de muncă ce vor fi create.

În acest context, evenimentul care va fi moderat de Alessandra STOICESCU, Director Executiv Intact Media Group, îşi propune o dezbatere aplicată privind Programul „Start-Up Nation – România”, discuție care va aduce la aceeași masă reprezentanţi ai autorităților și ai mediului de afaceri, ai asociaţiilor profesionale și ai patronatelor din domeniu, ai mediului academic și ai presei.

AGENDA

9:30-10:00  Ȋnregistrare participanţi & Welcome coffee

10:00-13:00  Dezbatere

  • Impulsionarea spiritului antreprenorial – o provocare și o necesitate pentru economia românească;
  • Principalele programe guvernamentale de susținere a antreprenorilor români – „Start-Up Nation – România” și alte proiecte;
  • Care sunt bugetele alocate acestor programe și cum pot fi accesate?
  • Cum susține Legea prevenției fiscale sectorul întreprinderilor mici și mijlocii și mediul de afaceri în general?
  • Educația antreprenorială în România.

Moderator:

  • Alessandra STOICESCU, Director Executiv Intact Media Group

Speakeri:

  • Sorin GRINDEANU, Prim-ministrul României
  • Alexandru PETRESCU, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat
  • Ilan LAUFER, Secretar de Stat, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat
  • Paul ICHIM, Vicepreședinte Executiv, EximBank România
  • Adrian VASILESCU, Consilier al Guvernatorului, Banca Națională a României

Dezbatere cu mediul de afaceri

Contact:

Oana DUMITRU, oana.dumitru@intactmediagroup.ro, 0749 029 671

Înscrierea este gratuită în limita locurilor disponibile.