FONDURI EUROPENE 2017 – UN NOU ÎNCEPUT

FONDURI EUROPENE 2017 – UN NOU ÎNCEPUT

28/04/2017

Intact Media Group și Camera de Comerț și Industrie a României organizează forumul “ FONDURI EUROPENE. 2017 – un nou început”, care va avea loc marți, 9 mai 2017, începând cu ora 10:00, la CCIR Business Center, Amfiteatrul Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul se va bucura de participarea Comisarului European pentru Politică Regională Corina CREȚU și a Ministrului delegat pentru Fonduri Europene Rovana PLUMB.

La 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană și în zi de sărbătoare – Ziua Europei – forumul va marca importanța anului 2017, an cheie ce aduce noua șansă la dezvoltare pentru țara noastră.

România are oportunitatea ca, în acest an, să atragă de la Comisia Europeană suma de 5,2 miliarde euro din fondurile aferente Politicii de Coeziune, Politicii Agricole Comune și Politicii de Pescuit. În contextul în care România înregistrează, în prezent, o rată de absorbție redusă a fondurilor corespunzătoare Politicii de coeziune 2014 — 2020, anul 2017 este decisiv pentru țara noastră din punctul de vedere al valorizării acestei şanse istorice privind fondurile europene.

În acest context, evenimentul, care va fi moderat de Alessandra STOICESCU, Director Executiv Intact Media Group, îşi propune o dezbatere aplicată pe tema fondurilor europene, discuție care va aduce la aceeași masă reprezentanţi ai Parlamentului, ai Guvernului României, ai Autorităţilor de Management al Programelor Operaţionale, ai sistemului bancar, ai firmelor de consultanţă și ai consultanților și, în special, ai companiilor cu experiențe pozitive în accesarea de fonduri europene, ai rețelei camerelor de comerț şi industrie şi, nu în ultimul rând, ai reprezentanţilor Corpului Diplomatic acreditat în România.

Temele propuse dezbaterii vizează deblocarea procesului de absorbție a fondurilor europene pentru România, demersurile și mecanismele pentru accelerarea atragerii de fonduri europene, oportunitățile ce țin de fondurile alocate României până în anul 2020, domeniile cu cel mai mic grad de absorbţie și măsurile ce pot fi luate pentru a creşte gradul de absorbţie în aceste sectoare, rolul băncilor în finanțarea și facilitarea procesului de absorbție.

Contact:

Oana DUMITRU, oana.dumitru@intactmediagroup.ro, 0749 029 671

Înscrierea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Parteneri

Parteneri media