IMPAS PE PIAȚA CONSTRUCȚIILOR. PROVOCĂRI ȘI SOLUȚII DE CRIZĂ

IMPAS PE PIAȚA CONSTRUCȚIILOR. PROVOCĂRI ȘI SOLUȚII DE CRIZĂ

11/04/2022

IMPAS PE PIAȚA CONSTRUCȚIILOR. PROVOCĂRI ȘI SOLUȚII DE CRIZĂ

Intact Media Group organizează vineri, 15 aprilie 2022, la Palatul Parlamentului,  forumul „Impas pe piața construcțiilor. Provocări și soluții de criză”. Evenimentul va avea loc în deschiderea „Salonului Imobiliar București”.

Anul 2022 a început cu optimism pentru piața imobiliară, unul bazat pe evoluția bună a pieței din 2021, în special pe zona rezidențială. În ciuda incertitudinilor economice provocate de pandemie, numărul românilor care și-au achiziționat o locuință nouă în 2021 a continuat să crească, numărul tranzacțiilor imobiliare crescând  cu peste 50%  față de 2020. Ceea ce părea să fie un an excepțional pentru piața imobiliară s-ar putea transforma însă într-unul plin de semne de întrebare din cauza scumpirii materialelor de construcții și energiei, migrației specialiștilor în construcții în Vestul Europei și efectelor războiului.

În acest context, forumul moderat de Alessandra STOICESCU, Director Executiv INTACT Media Group,  va reuni reprezentanţi ai autorităţilor și ai mediului de afaceri din domeniu și va aduce în prim planul discuțiilor principalele probleme cu care se confruntă piața imobiliară și piața construcțiilor din România .

Printre temele dezbaterii se numără: evoluția pieței imobiliare din România în contextul pandemiei și perspectivele pentru 2022; criza generată de scumpirea costurilor materialelor de construcții și a energiei; criza forței de muncă în domeniul construcțiilor; criza generată de noua situație geopolitică – războiul din Ucraina; măsuri legislative și fiscale necesare pentru a susține dezvoltarea pieței imobiliare.

Dintre speakerii confirmați:

  • Marcel CIOLACU, Președinte, Camera Deputaților
  • Adrian CÂCIU, Ministrul Finanțelor Publice
  • Marin ȚOLE, Secretar de Stat, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației
  • Alin CARAMAN, Organizator, Salonul Imobiliar București
  • Cristian ERBAȘU, Președinte Federația Patronatelor Societăților din Construcții
  • Emil IVĂNESCU, Președinte, Ordinul Arhitecților din București
  • Bogdan Cosmin IVAN, Secretar General, Asociația Dezvoltatorilor Imobiliari din România – URBANIS