CSR

Fundatia „Mereu Aproape”

Filosofia de a fi “mereu aproape” de oameni și evenimente a fost întotdeauna o trăsătură definitorie Intact Media Group. Cu o experiență importantă în organizarea și derularea de acțiuni de caritate, în 2005, Antena 1 a definit o entitate dedicată acestor acțiuni – Fundația “MEREU APROAPE”.

În 2015, Fundația Mereu Aproape și-a continuat misiunea de a sprijini copii, tineri, familii și întregi comunități prin proiecte de anvergură. Bucuria de pe fața copiilor și lacrimile din ochii părinților ne-au adus certitudinea de a fi reușit să schimbăm realități triste și să aducem fericire. Iar satisfacția cea mai mare vine când contribuim la salvarea de vieți. 2015 a însemnat redefinirea cuvântului “Colectiv” dovedind că, în tragedii, o țară este mereu solidară. Împreună cu donatorii generoși care ni s-au alăturat am reușit să ne ducem la îndeplinire mandatul – acela de a susține răniții și familiile victimelor pentru a depăși această adevărată criză medicală și socială, Alessandra Stoicescu – Președinte Fundația Mereu Aproape.

Fundatia Mereu Aproape are o poveste de 10 ani. Împreună cu partenerii săi, donatori, companii, jurnaliști și persoane publice, a ajutat 1.000.000 de oameni prin programe în domeniile sănătății, educației, culturii, social umanitare, dezastre şi advocacy. A contribuit la ajutorarea a peste 10.000 de sinistrați și a construit 75 de case; a salvat, prin campaniile sale, peste 350 de copii şi adulţi și a echipat cu materialele necesare 225 de şcoli, biblioteci, grădiniţe şi dispensare. Până în prezent, ajutorul financiar și material oferit de Fundația Mereu Aproape depășește 10 milioane de Euro.

Cele mai importante proiecte ale Fundației Mereu Aproape:

Vreau să ajut

Cel mai puternic proiect umanitar din România ultimilor 5 ani, campania Vreau să ajut susține copiii cu finanțare pentru investigațiile şi operațiile de care au nevoie pentru a spune NU bolilor grave – leucemii, malformații cardiace, cancer osos şi de ficat, tumori cerebrale, retinopatii, boli autoimune rare. Campania are ca scop ajutorarea copiilor cu vârste de la 0 la 18 ani care au nevoie de consultații, investigații medicale, operații, transplant, recuperare contra cost în clinici din țară și din străinătate.

Schimbă o viață

Inițiată în 2012, campania este destinată românilor care fac tot posibilul să trăiască demn, ai căror copii merg la școală și au rezultate bune la învățătură. Sunt români care nu se lasă doborâţi de greutăţile vieţii și copiii care nu ştiu ce gust are ciocolata, ce este un televizor sau o ţară pentru că nu au avut, nu au văzut sau nu au străbătut.

Ajută un sat. Schimbă o țară

Copii din 14 zone rurale din România se bucură de condiții moderne de învățare datorită proiectului “Ajută un sat. Schimbă o țară” derulat de Fundația Mereu Aproape și Fundația Vodafone România. Prin acest proiect susținem dezvoltarea comunităților prin construcție, renovare și dotare de școli, licee, grădinițe, biblioteci, dispensare și prin implementarea de programe educaționale. Scopul său este de a combate excluziunea socială, abandonul școlar și analfabetismul, precum și de a încuraja spiritul antreprenorial și voluntariatul.

Cei 10.360 de beneficiari ai proiectului provin din zone rurale din 12 județe ale țării: Alba, Arad, Bihor, Brașov, Caraș-Severin, Cluj,  Hunedoara, Mureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș.

“Ajută un sat. Schimbă o țară” face parte din Programul strategic de Investiție în Mediul Rural al Fundației Vodafone România care susține dezvoltarea de proiecte în domeniile educației, sănătății și serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele și orașele mici din România.

Un pian pentru Lipatti

Sunete cu adevărat magice a adus noul pian performant Steinway elevilor de la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti”. Aceștia învățau pe un pian foarte vechi, tinerii artiști făcând efortul de a ignora zgomotele sumbre pe care le făcea instrumentul pe care studiau.

Pianul Steinway a putut fi cumpărat prin campania „Un pian pentru Lipatti” derulată de Fundația Mereu Aproape alături de Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” și având susținerea Primăriei Sector 4. Demersul a fost sprijinit de Intact Media Group, Orange, Vodafone, Telekom Romania Mobile și ARC Romania (Asociația pentru Relații Comunitare). Campania a urmărit strângerea a 60 de mii de euro însă suma finală a fost de aproape 70 de mii de euro.

Mulţi artişti din scena muzicală românească care şi-au petrecut anii de liceu în băncile Colegiului „Dinu Lipatti” s-au alăturat campaniei. Gheorghe Zamfir, Smiley, Horia Brenciu, Monica Anghel, Pepe, Delia, Mandinga, Marcel Pavel, Elena Gheorghe, Nicole Cherry au susținut viitoarele generații de artiști în achiziționarea unui pian nou, performant.

Colectiv

Un moment de cumpănă pentru o țară întreagă. La nici 48 de ore de la tragedia din 30 octombrie 2015 de la clubul Colectiv, Fundația Mereu Aproape a organizat teledonul „Români Împreună” cu sprijinul Intact Media Group. Inimile și forța românilor s-au îndreptat către victimele tragediei și astfel am reușit să adunăm suma impresionantă de 1,5 milioane de euro donații pentru Colectiv.

Echipa fundației este în permanență în legătură cu familiile victimelor, conducerea spitalelor, ambasade și donatori, oferind ajutor supraviețuitorilor, copiilor rămași orfani în urma tragediei, familiilor celor decedați, asigurând costurile pentru transferul pacienților în străinătate.

Iar această susținere continuă și în anul 2016, când zeci de tineri încă luptă să se vindece. Oferim continuu tot suportul necesar pentru că nevoile victimelor sunt de lungă durată, sprijinul pe care îl acordăm fiind atât financiar, cât și de asistență astfel încât pacienții să aibă acces la serviciile și dispozitivele medicale de care au nevoie.