CAPITALA VERDE. INVESTIȚII ÎN MEDIU PENTRU BUCUREȘTI

CAPITALA VERDE. INVESTIȚII ÎN MEDIU PENTRU BUCUREȘTI

06/04/2017

INTACT MEDIA GROUP organizează forumul „Capitala verde. Investiții în mediu pentru București”, care va avea loc miercuri, 12 aprilie 2017, începând cu ora 10:00, la Palatul Parlamentului.

Situaţia spaţiilor verzi din Bucureşti aparţinând domeniului public este îngrijorătoare, acestea diminuându-se anual în perioada 2007-2014, după cum a reieșit dintr-un raport de audit realizat de Curtea de Conturi referitor la performanţa utilizării fondurilor bugetului local pentru amenajări peisagistice şi întreţinere spaţii verzi în Capitală. Bucureştiul şi România nu îndeplinesc criteriul european privind suprafaţa de spaţiu verde/locuitor de minimum 26 mp/cap de locuitor până la 31 decembrie 2013 (conform OUG nr. 114/2007).

Primăria Capitalei a alocat în bugetul pentru 2017 suma de 270 de milioane de lei (aproximativ 60 de milioane de euro) pentru „protecția mediului”. Au fost aprobați “indicatorii economici în valoare totală de 73 milioane de euro pentru proiectul realizării de piste de biciclete și amenajări conexe, din care anul acesta au fost alocate 2 milioane de euro, proiectul fiind eligibil pentru obținerea unei finanțări nerambursabile din partea UE”. De asemenea, pentru eco-igienizare este prevăzut un buget de 7 milioane de euro, bani alocați pentru deratizare și dezinsecție, tratamente fito-sanitare, iar 27 de milioane de euro se îndreaptă către parcurile din București.

În acest context, evenimentul care va fi moderat de Alessandra STOICESCU, Director Executiv Intact Media Group, va aduce în prim plan problema spațiilor verzi din București și soluțiile concrete propuse de autorități și va reuni reprezentanţi ai autorităților și ai mediului de afaceri, ai mediului academic, ai asociaţiilor de proprietari și ai presei. 

Contact:

Oana DUMITRU, oana.dumitru@intactmediagroup.ro, 0749 029 671

Înscrierea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Parteneri

Parteneri media