DEȘEURILE – DE LA PIERDERE LA RESURSĂ: OBIECTIVE PENTRU ROMÂNIA

DEȘEURILE – DE LA PIERDERE LA RESURSĂ: OBIECTIVE PENTRU ROMÂNIA

15/06/2017

INTACT MEDIA GROUP organizează forumul “Deșeurile – de la pierdere la resursă. Obiective pentru România”, care va avea loc pe 8 august 2017 la Palatul Parlamentului.

La sfârșitul anului 2015, Comisia Europeană a adoptat un pachet de măsuri privind economia circulară pentru stimularea competitivității, crearea de locuri de muncă și generarea unei creșteri durabile. În aplicarea acestui concept, România întâmpină dificultăți. De mulți ani, țara noastră este codaşa Europei la reciclare. Marele minus nu este însă în zona de reciclare a ambalajelor, unde rata este de 57%, ci la capitolul de deşeuri industriale şi municipale. Aici procentul de valorificare şi reciclare abia depăşeşte 7%, în timp ce în țări precum Belgia, Germania, Marea Britanie, gradul e de peste 90%.

La sfârșitul lunii aprilie 2017, Ministerul Mediului a publicat prima versiune a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD), respectiv a Planului Național de Prevenire a Generării Deșeurilor (PNPGD), menite să susțină România în atingerea obiectivelor europene de mediu. Tot în acest sens, Fondul pentru mediu este un important instrument economico-financiar.

Forumul, care va fi moderat  de Alessandra STOICESCU, Directorul Executiv Intact Media Group, va aduce în prim plan aspecte esențiale privind gestionarea deșeurilor în România și va reuni reprezentanți ai autorităților, ai mediului de afaceri din zona serviciilor de salubritate, reciclare, colectare, companii preocupate de protecția mediului, presă.

Printre temele propuse dezbaterii se numără: economia circulară și valorificarea deșeurilor. Cum răspunde România acestor provocări?; gestionarea deșeurilor municipale din România – dificultăți și obiective; principalele probleme cu care se confruntă proprietarii sau administratorii de depozite pentru deşeuri; soluții pentru neclaritățile legislative din domeniu; performanțe și eșecuri în atingerea obiectivelor Uniunii Europene în domeniul mediului – rolul Fondului pentru mediu.

Moderator:

  • Alessandra STOICESCU, Director Executiv, Intact Media Group

Speakeri:

  • Grațiela GAVRILESCU, Viceprim-ministru, Ministrul Mediului
  • Gabriela FIREA, Primarul General al Municipiului București
  • Mihai FIFOR, Ministrul Economiei
  • Iulian IANCU, Președinte, Comisia pentru industrii şi servicii, Camera Deputaţilor
  • Daniel ZAMFIR, Președinte, Comisia economică, industrii şi servicii, Senatul României
  • Corneliu PASCU, Președinte, Iridex Group
  • Constantin DAMOV, Fondator, Green Group
  • Cristian LAZĂR, Director Marketing-Dezvoltare, Rom Waste Solutions
  • Mihai ROHAN, Președinte, CIROM – Patronatul din industria cimentului și altor produse minerale pentru construcții din România

Contact:

Oana DUMITRU, oana.dumitru@intactmediagroup.ro, 0749 029 671

Înscrierea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Parteneri

Parteneri media