HEALTH FORUM – FOCUS ON PREVENTION: From preventive policies to preventive practice

HEALTH FORUM – FOCUS ON PREVENTION: From preventive policies to preventive practice

10/06/2019

VIZUAL-Health-Forum INTACT MEDIA GROUP organizează marți, 18 iunie 2019, începând cu ora 12:00, la Palatul Parlamentului, HEALTH FORUM – FOCUS ON PREVENTION: From preventive policies to preventive practice.

În sezonul de gripă 2018-2019, în România au decedat 199 de persoane. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 10.05.2019 este 16 717, din care 64 de decese. 1 din 4 copii cu vârsta de 8 ani are probleme cu greutatea, iar unul din 10 copii cu vârsta de 8 ani este obez. Conform Indexului Euro Health Consumer 2018 (EHCI), România are al doilea cel mai slab sistem de sănătate din Europa, în ceea ce privește  rezultatele tratamentelor și prevenția obținând cel mai mic punctaj. Românii  ajung la medic prea târziu, atunci când puține medicamente îi mai pot ajuta. Statisticile sunt îngrijorătoare pentru țara noastră, iar ele ne arată lipsa educației medicale și a programelor de prevenție.

Ministerul Sănătății a anunțat că draftul legii prevenției este aproape finalizat. Aceasta are ca scop asigurarea accesului universal și echitabil la servicii de sănătate sigure, eficace și eficiente, conforme cu niveul progresului înregistrat de tehnică și științele medicale.

În acest context, evenimentul, care va fi moderat de Alessandra STOICESCU, Director Executiv Intact Media Group, va aduce pe masa discuției principalele probleme privind prevenția în sănătate în România. Forumul va reuni reprezentanţi ai autorităților din domeniu,  ai sistemului medical, ai producătorilor de medicamente, ai lanţurilor farmaceutice, ai mediului academic și universitar, ai presei. Printre temele pe care le vom dezbate în cadrul acesteti ediții a Health Forum se numără: îndreptarea atenției de la tratament la prevenție în sistemul de sănătate, provocări pentru autorități în introducerea politicilor eficiente de prevenție, controverse privind vaccinurile: de ce încă mor oameni de pe urma bolilor cum ar fi rujeola sau gripa – pentru care există vaccinuri sigure, eficiente și accesibile?, programele naționale de screening – cum să salvezi vieți prin prevenirea, mai degrabă decât tratarea bolilor în stadii avansate?, nutriția în prevenirea și tratarea bolilor – importanța unui stil de viață sănătos.

Dintre speakerii confirmați:

  • Sorina PINTEA, Ministrul Sănătății
  • Eugen TEODOROVICI, Ministrul Finanțelor Publice
  • Răzvan VULCĂNESCU, Președinte, Casa Națională de Asigurări de Sănătate
  • Florin BUICU, Președinte, Comisia pentru sănătate și familie, Camera Deputaților
  • Univ. Dr. Doina AZOICĂI, Președinte, Societatea Română de Epidemiologie
  • Univ. Dr. Adrian STREINU-CERCEL, Manager, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”
  • Attila FEJER, Președinte, Local American Working Group – LAWG
  • Christian RODSETH, Managing Director, Janssen Romania
  • Radu GĂNESCU, Președinte, COPAC – Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, Vicepreședinte, European Patient Forum

Contact

Contact: Alexandra TOADER BĂLAN, Events Manager
E-mail:  alexandra.toader@intactmediagroup.ro
Telefon: 0726 139 714