HEALTH FORUM – IMPACTUL ABONAMENTELOR MEDICALE ÎN SĂNĂTATE SI ECONOMIE

HEALTH FORUM – IMPACTUL ABONAMENTELOR MEDICALE ÎN SĂNĂTATE SI ECONOMIE

04/06/2021

HEALTH FORUM - IMPACTUL ABONAMENTELOR MEDICALE ÎN SĂNĂTATE SI ECONOMIE

INTACT Media Group organizează joi, 10 iunie 2021, începând cu ora 10:00, la Palatul Parlamentului,  dezbaterea Health Forum – Impactul abonamentelor medicale în sănătate si economie.

Sistemul de sănătate din România este subfinanțat, cheltuielile pentru acest domeniu fiind cele mai scăzute din Uniunea Europeană atât pe cap de locuitor, cât și ca procent din PIB, conform State of Health in the EU 2019. Sistemul este orientat cu precădere spre tratare, în timp ce prevenția ocupă un rol secundar.

Cu toate acestea, pe fondul creșterii veniturilor populației, a accesului la educație și a informării corecte, serviciile de prevenție s-au dezvoltat în ultimii ani într-un ritm susținut. Un rol semnificativ în promovarea și conștientizarea de către populație a importanței prevenției l-a avut sectorul medical privat, prin crearea și oferirea abonamentelor medicale ca un serviciu integrat. Cei care dețin un abonament medical merg la medic de două ori mai des decât persoanele care nu au un astfel de abonament, iar astfel se reduce presiunea financiară și la nivel de resursă umană pe sistemul public de sănătate. Piața abonamentelor medicale a generat venituri de aproximativ 120 milioane EUR în 2020. Abonamentele medicale asigură un flux constant de venituri, ceea ce conferă predictibilitate cifrei de afaceri generată de operatorii privați și contribuie astfel la finanțarea planurilor de investiții și implicit la dezvoltarea infrastructurii medicale.

În acest context, dezbaterea moderată de Alessandra Stoicescu, director executiv Intact Media Group va aduce față în față reprezentanţii autorităților cu cei ai sistemului medical privat pentru a discuta despre: importanța abonamentelor medicale asupra stării de sănătate a românilor și rolul lor în prevenție; rolul abonamentelor de sănătate în degrevarea presiunii asupra sistemului public de sănătate; impactul abonamentelor medicale asupra economiei naționale; nevoia stabilirii unor reglementări clare privind serviciile medicale cuprinse în abonamentele medicale pentru a conferi predictibilitate investițională furnizorilor de servicii medicale private.