MANAGEMENTUL DEȘEURILOR ÎN ECONOMIA CIRCULARĂ

MANAGEMENTUL DEȘEURILOR ÎN ECONOMIA CIRCULARĂ

14/03/2018

managementul-deseurilor-20martie2018

INTACT MEDIA GROUP organizează forumul „MANAGEMENTUL DEȘEURILOR ÎN ECONOMIA CIRCULARĂ”, care va avea loc pe 20 martie 2018, ora 10:00, la Palatul Parlamentului.

În luna ianuarie 2018, a fost publicat în Monitorul Oficial al României Planul Național de Gestionare a Deșeurilor, care conține și Programul Național de Prevenire a Generării Deșeurilor. PNGD va permite continuarea investiţiilor locale în instalaţii necesare asigurării unui management performant al deşeurilor şi, totodată, le va da posibilitatea autorităţilor publice locale să propună noi investiţii în acest sector, în funcţie de necesităţile fiecărui judeţ. Ministerul Mediului a aprobat, la finele anului trecut, noul ordin pentru modificarea şi completarea metodologiei de calcul a taxelor şi contribuţiilor la Fondul pentru mediu, care aduce o serie de modificări importante în cazul deşeurilor de ambalaje, dar şi pentru contribuţii “de nouă generaţie” cum este cazul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori. Au fost totodată aduse modificări şi completări în ceea ce priveşte taxa de depozitare a deşeurilor – „taxa de depozitare la groapă”. Comisia Europeană a acceptat ca taxa pe deșeuri la groapa de gunoi să fie operațională de la 1 ianuarie 2019, obținându-se o derogare de doi ani.

La nivel european, în luna ianuarie, Comisia Europeană a lansat strategia pentru reducerea deșeurilor de plastic. Principalele prevederi sunt ca, până în 2030, toate plasticele puse pe piață să fie reciclabile, iar 55% să fie reciclate, iar România, ca stat membru UE, trebuie să respecte aceste prevederi.

Forumul, care va fi moderat  de Alessandra STOICESCU, Director Executiv Intact Media Group, va aduce în prim plan problemele stringente ale momentului din zona managementului deșeurilor și va reuni reprezentanți ai autorităților, ai mediului de afaceri din zona serviciilor de salubritate, reciclare, colectare, companii preocupate de protecția mediului, presă.

Contact

Oana DUMITRU, PR & Events Manager, oana.dumitru@intactmediagroup.ro, 0749 029 671

Înscrierea este gratuită în limita locurilor disponibile.