Managementul integrat al frontierelor. Combaterea traficului ilegal și a evaziunii fiscale

Managementul integrat al frontierelor. Combaterea traficului ilegal și a evaziunii fiscale

17/05/2018

Managementul integrat al frontierelor. Combaterea traficului ilegal și a evaziunii fiscale

INTACT MEDIA GROUP organizează forumul “Managementul integrat al frontierelor. Combaterea traficului ilegal și a evaziunii fiscale”, care va avea loc marți, 22 mai 2018, ora 10:00, la Palatul Parlamentului.

La nivelul Uniunii Europene, România este un stat cheie din punctul de vedere al protejării frontierelor externe, având cea mai mare graniță cu state non-UE. Una dintre cele mai importante probleme cu care România se confruntă la frontiere este comerțul ilegal cu produse, în special din tutun, alcool, fructe și legume, ce reprezintă o ameninţare pentru securitatea frontierelor, dar şi pentru aderarea României la Schengen.

În cadrul forumului care va fi moderat de Alessandra STOICESCU, Director Executiv INTACT Media Group, reprezentanții mediului de afaceri se vor întâlni față în față cu autoritățile pentru a discuta și a clarifica cele mai importante aspecte privind securitatea frontierelor pentru România. Evenimentul se va bucura de participarea Ministrului Afacerilor Interne Carmen DAN și a Ministrului Finanțelor Publice Eugen TEODOROVICI.

Printre temele ce vor fi puse pe masa dezbaterii se numără: securitatea frontierelor – principalele probleme cu care se confruntă România și soluțiile pe care mediul privat din domeniu le propune autorităților; măsurile internaționale de combatere unitară a criminalității organizate și a comerțului ilicit – particularități pentru România; contrabanda cu țigarete – efectele negative asupra producătorilor și distribuitorilor legali și asupra statului român. Necesitatea unei Strategii naționale de combatere a comerțului ilegal cu produse din tutun; securitatea aeronautică –  o problemă de maximă importanță la nivel mondial.

Contact

Oana DUMITRU, PR & Events Manager, oana.dumitru@intactmediagroup.ro, 0749 029 671
Înscrierea este gratuită în limita locurilor disponibile.