MANAGEMENTUL INTEGRAT AL FRONTIERELOR ÎN CONTEXTUL PREȘEDINȚIEI ROMÂNIEI LA CONSILIUL UNIUNII EUROPENE

MANAGEMENTUL INTEGRAT AL FRONTIERELOR ÎN CONTEXTUL PREȘEDINȚIEI ROMÂNIEI LA CONSILIUL UNIUNII EUROPENE

10/06/2019

Vizual_Managementul-integrat-al-frontierelor-2019

INTACT MEDIA GROUP organizează miercuri, 19 iunie 2019, forumul „Managementul integrat al frontierelor în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”, care va avea loc începând cu ora 10:00, la Palatul Parlamentului.

Asigurarea securității frontierelor externe reprezintă una dintre cele mai importante garanții pentru funcționarea eficientă a spațiului fără controale la frontierele interne, fiind obligația fiecărui stat membru UE să pună în aplicare la cel mai înalt nivel regulile prevăzute de legislația europeană. Una dintre prioritățile asumate ale Președinției Românei la Consiliul Uniunii Europene urmărește consolidarea unei Europe mai sigure printr-un plus de coeziune între statele membre pentru a face față noilor provocări de securitate ce amenință siguranța cetățenilor și prin sprijinirea inițiativelor de cooperare în domeniu.

România pierde în fiecare an miliarde de euro din cauza contrabandei, în special a celei cu ţigări, legume și fructe, combustibili, băuturi alcoolice. În același timp, țara noastră joacă un rol importat pentru securitatea frontierei de est a Uniunii Europene, iar în acest sens sunt necesare eforturi considerabile din partea personalului Poliției de Frontieră, dar și investiții consistente în aparatură și echipamente.

În acest context, dezbaterea moderată de Alessandra STOICESCU, Director Executiv INTACT Media Group, va aduce în discuție principalele aspecte referitoare la managementul frontierelor. Evenimentul va reuni reprezentanţii autorităților și ai factorilor de decizie cu cei ai mediului de afaceri, ai patronatelor și ai asociațiilor din domeniu, precum și ai presei.

Printre temele care vor fi abordate în cadrul forumului se numără: principalele proiecte din cadrul pilonului Europa Siguranței ale mandatului României la Președinția Consiliul Uniunii Europene; securitatea frontierelor – care sunt problemele cu care se confruntă România?; contrabanda cu țigarete, principalul fenomen infracțional care se manifestă la frontierele României – efectele negative asupra producătorilor și asupra statului român; contrabanda cu legume și fructe – concurență neloială pentru producătorii români; schimbări legislative necesare pentru reducerea traficului ilicit; necesitatea intensificării operațiunilor la punctele de trecere a frontierei interne a UE, cu Bulgaria şi Ungaria și stabilirea unor atribuţii specifice pentru poliţia locală şi jandarmerie legate de produsele contrafăcute; investițiile în aparatură și echipamente – condiție esențială pentru lupta împotriva contrabandei.

Contact

Contact: Oana DUMITRU, PR & Events Manager
Email: oana.dumitru@intactmediagroup.ro
Telefon: 0749 029 671

Înscrierea este gratuită în limita locurilor disponibile.