Piața Imobiliară. Perspective pentru România în 2018.

Piața Imobiliară. Perspective pentru România în 2018.

10/11/2017

 

INTACT MEDIA GROUP organizează forumul “Piața imobiliară. Perspective pentru România în 2018” în cadrul “Salonului Imobiliar București”. Evenimentul va avea loc vineri, 17 noiembrie 2017, ora 11:00, la Palatul Parlamentului.

În al treilea trimestru al anului 2017, indicele prețului pentru proprietățile rezidenţiale din România a înregistrat o creștere de 1,1% comparativ cu trimestrul al doilea din acest an şi a consemnat o majorare de 9,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit indicelui imobiliar realizat de Eurobank Property Services. Pe fondul evoluţiei pozitive din ultimii cinci ani, cu o medie anuală de 2,1%, creşterile trimestriale recente susţin tendinţa de revenire a pieţei româneşti. Această prognoză este confirmată și de indicele prețurilor din București, care și-a continuat parcursul ascendent de la an la an, cu o valoare de 7%, respectiv de indicele Bucureşti-periferic, cu 6%, comparativ cu trimestrul al III-lea din 2016.

Pe de altă parte, creşterea preţurilor locuinţelor îi face pe oameni să apeleze la creditare, iar BNR avertizează că majorarea Robor poate aduce un nou val de restanţe. O treime dintre persoanele care s-au împrumutat în ultimul an la bancă pentru a-şi cumpăra o locuinţă au un grad de îndatorare de peste 55%, ceea ce înseamnă că rata lunară reprezintă mai mult de jumătate din câştigul lunar, potrivit Comitetului Naţional privind Supravegherea Macroprudenţială.

În acest context, forumul moderat de Alessandra STOICESCU, Director Executiv INTACT Media Group, va aduce pe masa dezbaterii aspecte esențiale privind piața imobiliară din România și va reuni reprezentanţi ai autorităţilor și ai mediului de afaceri din domeniu.

Printre temele evenimentului se numără: piața imobiliară din România – provocări și perspective pentru anul 2018; care sunt proiectele autoritățolor centrale și locale ce pot influența piața imobiliară?; fiscalitatea pe piața imobiliară – condiții actuale și tendințe pentru 2018; efectele majorării ROBOR asupra gradului de îndatorare a populației, precum și la nivelul sistemului financiar și al economiei; riscul producerii unei noi crize imobiliare: se va sparge „bula imobiliară” în următorii doi ani?; simplificarea procedurilor de obținere a avizărilor și autorizațiilor de securitate la incendiu; continuitatea Programului „Prima Casă”: Strategia Programului pe termen mediu; măsuri pentru stimularea industriei și a pieței de locuințe noi.

Dintre speakerii evenimentului:

  • Ștefan NANU, Director General, Trezoreria Statului
  • Michaela Tomnița FLORESCU, Viceprimar, Primăria Municipiului București
  • Dr. Raed ARAFAT, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Interne
  • Alin CARAMAN, Organizator Salonul Imobiliar București

Contact:

Oana DUMITRU, oana.dumitru@intactmediagroup.ro, 0749 029 671

Parteneri

Parteneri media