Președinția României la Consiliul UE Provocări și oportunități pentru sectorul energetic

Președinția României la Consiliul UE Provocări și oportunități pentru sectorul energetic

28/06/2018

provocari-si-oportunitati-pentru-sectorul-energetic-forum-2018

INTACT MEDIA GROUP organizează forumul Președinția României la Consiliul UE. Provocări și oportunități pentru sectorul energetic”, care va avea loc luni, 2 iulie 2018, începând cu ora 10:00, la Palatul Parlamentului. La eveniment va participa domnul Maroš ŠEFČOVIČ, Vicepreședinte Comisia Europeană, Comisar European pentru Uniunea Energiei.

La 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană, România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, responsabilitatea Președinției uneia dintre cele mai importante instituții – Consiliul Uniunii Europene. Acest lucru va oferi României posibilitatea de a promova o serie de obiective pe termen lung în sectorul energetic și de a pregăti o agendă comună cu celelalte două țări ale trio-ului președinției rotative, Finlanda și Croația.

Forumul, moderat de Alessandra STOICESCU, Director executiv, INTACT Media Group, va aduce pe masa dezbaterii cele mai importante aspecte privind prioritățile României în domeniul energetic și va reuni reprezentanţii autorităților cu cei ai furnizorilor de energie, ai asociaţiilor din domeniu și ai mediului de afaceri.

Printre temele evenimentului se numără:

  • Creşterea eficienţei energetice și a utilizării energiei regenerabile;
  • Reducerea sărăciei energetice și protecția consumatorului vulnerabil – accesibilitatea energiei;
  • Creșterea gradului de interconectare și diversificarea rutelor de transport energetic;
  • Menținerea unui mix energetic diversificat: ce rol au energia nucleară și cărbunele?
  • Decarbonizarea sectorului energetic – drumul către o lume cu emisii scăzute de carbon (economie, industrie, societate).

Contact

Oana DUMITRU, PR & Events Manager, oana.dumitru@intactmediagroup.ro, 0749 029 671

 Înscrierea este gratuită în limita locurilor disponibile.