ROMÂNIA – HUB ENERGETIC O piață energetică românească interconectată regional

ROMÂNIA – HUB ENERGETIC O piață energetică românească interconectată regional

18/06/2018

romania-hub-energetic-forum-26-iunie-2018_2

INTACT MEDIA GROUP organizează forumul ROMÂNIA – HUB ENERGETIC. O piață energetică românească interconectată regional”, care va avea loc marți, 26 iunie 2018, începând cu ora 10:00, la Palatul Parlamentului.

Interconectarea este o condiție necesară, însă insuficientă pentru ca România să poată deveni un hub energetic regional. Pe lângă interconectare, este nevoie de o componentă de reglementare, dar și de una comercială, iar partea comercială depinde de modul în care se întâlnesc cererea și oferta. Statul are în continuare un rol important în domeniul energetic. România are un potențial energetic impresionant, care ar putea transforma țara noastră într-un hub energetic, cu condiția ca autoritățile să se asigure că există infrastructura necesară pentru funcționarea unui asemenea hub.

Din punctul de vedere al independenței energetice, România se află pe locul 3 în Uniunea Europeană, cu 22,3%, după Estonia care deţine o pondere de 6,8% şi Danemarca 13,9%, potrivit estimărilor publicate de Eurostat. Pe de altă parte, România este printre țările cu cea mai slabă performanță din Europa Centrală și de Est în ceea ce privește asigurarea continuității în alimentarea cu energie electrică. Indicatorii relevanți pentru continuitatea în alimentarea cu energie electrică sunt în directă corelare cu calitatea infrastructurii și capacitatea de intervenție a operatorilor de distribuție. De aceea, este foarte importantă stimularea operatorilor de distribuție pentru realizarea investițiilor în infrastructură.

În acest context, forumul moderat de Alessandra STOICESCU, Director Executiv INTACT Media Group, va aduce în prim plan perspectivele României de a deveni un hub energetic regional și va reuni reprezentanţii autorităților cu cei ai furnizorilor de energie, ai asociaţiilor din domeniu și ai mediului de afaceri.

Contact

Oana DUMITRU, PR & Events Manager, oana.dumitru@intactmediagroup.ro, 0749 029 671

Înscrierea este gratuită în limita locurilor disponibile.