SALONUL IMOBILIAR PERSPECTIVE ȘI TENDINȚE PENTRU 2020

SALONUL IMOBILIAR PERSPECTIVE ȘI TENDINȚE PENTRU 2020

15/11/2019

Vizual forum 22 nov 2019

INTACT MEDIA GROUP organizează forumul „SALONUL IMOBILIAR – Perspective și tendințe pentru 2020” în cadrul „Salonului Imobiliar București”. Forumul va avea loc vineri, 22 noiembrie 2019, ora 12:00, la Palatul Parlamentului.

Anul 2019 a debutat cu o înăsprire a condițiilor pentru cei care doresc să ia un credit pentru locuinţă, Banca Naţională a României aducând modificări prin care nivelul maxim al gradului de îndatorare este de 40% din venitul net pentru un român care ia credite în lei, respectiv de 20% pentru creditele în valută. După o creştere a preţurilor de 1,2% în luna august, atât apartamentele noi, cât și cele vechi aflate la vânzare s-au apreciat în luna septembrie cu doar 0,6%. La nivel naţional, valoarea medie cu care putea fi achiziționat un apartament a crescut la 1.272 de euro pe metrul pătrat util, faţă de 1.264 de euro mpu la sfârșitul lunii august. Conform datelor Institutului Național de Statistică, în trimestrul al doilea al anului 2019, au fost date în folosinţă 14.490 de locuinţe, cu 12,06% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

În Capitală, prețul locuințelor s-a majorat cu 1,8% în luna septembrie, ajungând la o medie de 1.376 de euro pe metrul pătrat util. Totodată, aici sunt așteptate până la finalul anului 2020 aproximativ 4.000 de noi apartamente numai în zona de nord, de patru ori mai mult decât erau livrate anual în mod obișnuit.

Potrivit dezvoltatorilor imobiliari din România, problemele cadru din această piață continuă să fie impredictibilitatea, birocrația excesivă și lipsa forței de muncă calificate din domeniu.

În acest context, forumul moderat de Alessandra STOICESCU, Director Executiv INTACT Media Group,  va reuni reprezentanţi ai autorităţilor și ai mediului de afaceri din domeniu și va aduce în prim planul discuțiilor dezvoltarea pieței imobiliare din România.

Printre temele dezbaterii se numără: evoluția pieței imobiliare din România în anul 2019 și perspectivele pentru 2020; prudența fondurilor de investiții străine în piața rezidențială versus preponderența capitalului autohton în acest domeniu; programele și proiectele autoritățolor centrale și locale care vizează zona imobiliară; măsuri legislative și fiscale necesare pentru a susține dezvoltarea pieței imobiliare; modificarea condițiilor de creditare stabilite de Banca Națională a României la începutul lui 2019 și impactul în domeniul imobiliar; evoluția programului „Prima casă” – avantaje și restricții impuse celor care accesează creditul garantat și efecte asupra sectorului de construcții; îmbunătăţirea standardelor de sustenabilitate – tendință în dezvoltarea proiectelor imobiliare.

Contact

Contact: Oana DUMITRU, PR & Events Manager
Email: oana.dumitru@intactmediagroup.ro
Telefon: 0749 029 671

Înscrierea este gratuită în limita locurilor disponibile.