Antena 3, medaliată cu Gold World Medal la New York Festivals World’s Best Television & Films 2013

Antena 3, medaliată cu Gold World Medal la New York Festivals World’s Best Television & Films 2013

10/04/2013

Antena 3 a fost premiată alături de cele mai bune televiziuni din întreaga lume, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe 9 aprilie. Carmen Avram şi echipa emisiunii „În premieră” au fost desemnaţi câştigători la New York Festivals World’s Best Television & Film 2013, categoria Best Camerawork, cu reportajul „Pe-un picior de iad”.

În finala competiţiei pentru cele mai bune producţii TV şi filme, Antena 3 a avut trei nominalizări, Best Editing şi Docudrama fiind celelalte două categorii la care a fost propusă cu materialul „Ultima frontieră”.

Pe-un picior de iad”, reportajul câştigător, realizat de Carmen Moise (reporter), Cristian Tamaş (imagine) şi Lenard Zsolt (montaj), prezintă viaţa mizeră pe care o duc oamenii de la marginea oraşului Baia Mare. Ei locuiesc în case cu şobolani, fără curent, fără apă, fără bani, hrănindu-şi copiii cu mâncare găsită la gunoi, păstrând totuşi, în sărăcia lor inimaginabilă, dragostea faţă de o ţară de la care nu mai aşteaptă nimic.

(Materialul poate fi urmărit aici http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/pe-un-picior-de-iad-76.html)

Nume importante din industria televiziunii şi a filmului au participat la competiţia pentru cele mai bune producţii, printre laureaţi numărânduse CNN, NBC, ABC, Deutsche Welle, ESPN, ITV Studios, Yahoo! Studios & Yahoo! Sports, Fuji Television Network, Showtime Networks ş.a..

Câştigătorii au fost desemnaţi de un juriu format din regizori, producători şi scenarişti consacraţi, alături de profesionişti de media din întreaga lume.

Antena 3 este singurul post de ştiri din România afiliat la CNN International şi este parte a INTACT Media Group.