Antena 3, premiul special al juriului AIB Londra 2013

Antena 3, premiul special al juriului AIB Londra 2013

07/11/2013

Antena 3 a primit premiul special al juriului (The AIB’s International Jury Highly Commends) la gala premiilor International Media Excellence Awards 2013, acordate de The Association for International Broadcasting, pentru „Îngeri în infern”, anchetă marca „În premieră cu Carmen Avram”.

Materialul, realizat de Yevgeniya Kironaki (reporter), Mihai Buzduga (imagine) şi Lenard Zsolt (montaj), a fost premiat la categoria „Domestic current affairs documentary” şi prezintă situaţia dependenţilor de droguri din România şi activitatea asociaţiei ARAS, care a încercat să ţină sub control răspândirea virusului HIV, oferindu-le seringi şi asistenţa medicală necesară consumatorilor. La această categorie, cu acelaşi premiu, a fost distinsă şi televiziunea France24 pentru materialul „7 Days in Tibet”. 

VIDEO. Ancheta „Îngeri în infern”: http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/ingeri-in-infern-196.htmlAntena 3 premiata la AIB

Un alt material marca „În premieră cu Carmen Avram” cu care Antena 3 a intrat în finala premiilor AIB Londra 2013, la categoria „Investigative documentary”, a fost ”Infernul copiilor uitaţi”, material care vorbeşte despre sute de copii români abandonaţi prin spitale şi ignoraţi de stat. (http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/infernul-copiilor-uitati-181.html)

Acesta este al treilea an consecutiv în care Antena 3 este premiată de AIB, după ce în 2011 a obţinut premiul juriului pentru materialul „Oraşul otrăvit”, iar în 2012 premiul special al juriului pentru ”Cea mai bună acoperire live a unui eveniment” şi pentru materialul ”Pe-un picior de iad”.

Juriul care a desemnat câştigătorii a fost unul independent şi este format din profesionişti de televiziune şi mass media din întreaga lume.

Antena 3 este singurul post de ştiri din România afiliat la CNN International şi este parte a INTACT Media Group.