Antena 3 și Observator, vicecampioni mondiali la Gala New York Festivals 2015

Antena 3 și Observator, vicecampioni mondiali la Gala New York Festivals 2015

15/04/2015

Campania “Generația pierdută”  a Observator Antena 1,  program produs de redacția de știri Antena 3,  câștigat medalia de argint în cadrul celei mai disputate secțiuni, “Best News Documentary/Special”, din cadrul ediției 2015 a New York Festivals – World’s Best TV&Film, desfășurate la Las Vegas pe 14 aprilie.

Antena 3 și Observator au mai avut trei alte nominalizări în marea finală a festivalului, două dintre ele obținute de cea mai premiată echipă de televiziune din România, “În premieră cu Carmen Avram“,  și o alta prin cea mai puternică redacție de știri, Antena 3 și Observator: “În premieră cu Carmen Avram” –  “Turma lui Ceauşescu” (nominalizare la Docudrama) și “Cobaii lui Mengele” (nominalizare la Best Editing), precum și campania Observator “Viața fără sânge. Donează roșu” (Human Interest). Este al treilea an consecutiv când Antena 3 este laureată în prestigioasa competiție din Las Vegas, cumulând până acum, datorită producțiilor “În premieră cu Carmen Avram” și Observator, nouă medalii.

ny 2015

Al doilea moment extrem de important al celei mai urmărite și apreciate televiziuni de știri din România pe scena festivalului din Las Vegas a fost invitarea cuplului Mihai Gâdea – Mircea Badea ca gazde și prezentatori ai secțiunii “News&Sports”. Este al doilea an consecutiv când cele 2 vedete din România sunt desemnate de către organizatori să prezinte premiile unei categorii.

Editia 2015 a New York Festivals – World’s Best Tv&Film  a reunit producții TV din 159 de țări, realizate de cele mai prestigioase rețele și case de producție din SUA, Europa, Asia, Australia. Producțiile Antena 3 intrate în marea finală au concurat cu documentare, reportaje și campanii produse de canale precum CNN,ESPN,NBC, televiziuni din Japonia, Singapore, Canada sau Austria.

Este al treilea an consecutiv când Antena 3 este laureată în prestigioasa competiție din Las Vegas, cumulând până acum, datorită producțiilor “În premieră cu Carmen Avram” și Observator, nouă medalii. Acestea se adaugă distincțiilor obținute la Londra, la galele anuale  AIB 2011, 2012, 2013, precum și premiilor naționale APTR sau UCIN.