Campania Observatorului SALVARE PENTRU SMURD

Campania Observatorului SALVARE PENTRU SMURD

15/02/2012

Campania Observatorului SALVARE PENTRU SMURD, desfasurata in reteaua sociala Facebook, are, la 24 de ore de la lansare, peste 140 de mii de „like”-uri si ajunge, in timp record, pe locul I in topul campaniilor desfasurate pe facebook conform FaceBrands (www.facebrands.ro). In paralel, pagina de facebook a Observatorului este pe locul I in topul cresterilor, inregistrand mai mult cu 4743 de fani in 24 de ore, conform aceleiasi surse FaceBrands.

Campania “Salvare pentru SMURD” a fost demarata de catre programul de stiri Observator, in data de 11 ianuarie 2012, la orele 19.00. Targetul de 100 de mii de likeuri necesare pentru a crea presiune sociala si pentru a facilita impunerea salvarii regimului de functionare al SMURD-ului a fost atins in 18 ore (12 ianuarie 2012, la orele 13.00).

Campania “Salvare pentru SMURD” si-a unit eforturile cu sustinatorii cauzei „Spuneti NU desfiintarii serviciului public de urgenta SMURD”, initiata in decembrie 2010 de un medic din Targu Mures si a reunit 164 624 de sustinatori pana la data de 12 ianuarie 2012, la orele 13.00.

Peste 300 de mii de persoane sustin demersurile de a obtine validitatea juridica a listelor de sustinatori.

Like-urile si semnaturile vor ajunge la Ministerul Sanatatii si in Parlament. Scopul reunirii celor doua initiative este acela de a solicita amendarea paragrafului din noua “Lege a Sanatatii”, care poate duce SMURD in moarte clinica (art 66. alineatul 2) si mentinerea mentinerea aceluiasi paragraf din legea actuala, referitor la regimul de functionare SMURD.

Cele doua demersuri pot fi accesate la:
Campania “Salvare pentru SMURD”:
http://www.facebook.com/SalvarepentruSMURD

Cauza “Spuneti NU desfiintarii serviciului public de urgenta SMURD”
http://www.causes.com/causes/644377-spuneti-nu-desfintarii-serviciului-public-de-urgenta-smurdde-urgenta-smurd