Divizia de radio a Intact Media Group înregistrează importante creșteri în audiențe

Divizia de radio a Intact Media Group înregistrează importante creșteri în audiențe

15/05/2017

Radio ZU și Romantic FM, părți ale Intact Media Group, sunt două dintre radiourile preferate ale românilor. Cel mai recent studiu de audiență radio arată creșteri semnificative pentru ambele. Datele prezentate mai jos au ca sursă Studiul de Audiență Radio realizat în perioada 9 ianuarie – 23 aprilie 2017 de către IMAS – Marketing şi Sondaje SA şi MERCURY RESEARCH SRL.

Radio ZU crește în audiențe în București și zona urbană

Postul de radio de la care Mihai Morar și Daniel Buzdugan dau trezirea românilor în fiecare dimineață rămâne în continuare cel mai ascultat din capitală. În acest moment, Radio ZU este postul preferat pentru 272.000 de bucureșteni, număr cu 21.500 mai mare decât decât cel înregistrat în studiul din perioada similară a anului trecut. Cota de piață deținută de ZU este de 12,7%. Următoarele clasate în topul radiourilor din București sunt Radio România Actualități, cu 194.700 de ascultători, și Kiss FM, cu 190.700.

La nivel urban, Radio ZU ocupă locul doi în top cu 1.262.000 de ascultători și o cotă de piață de 10,9%. Se înregistrează o creștere față de aceeași perioadă a anului trecut cu 57.000 de ascultători. La nivel național, ZU ocupă a doua poziție cu o cotă de piață de 10,6% și un total de 1.904.200 de ascultători.

Echipa Radio ZU pregătește acum cea mai veselă răsplată pentru ascultătorii fideli. Pe 17 iunie, cel mai mare concert din România va fi organizat la Constanța. „Forza ZU” este evenimentul la care Buzdugan, Morar și fanii ZU își dau întâlnire în fiecare an. În 2017 distracția se mută pe plaja Modern, începând cu ora 16:00.

Romantic FM crește în fm-ul bucureștean

Romantic FM înregistrează o creștere a numărului de ascultători, fiind preferat zilnic de 90.900 de bucureșteni, cu o cotă de piață de 5.2%, potrivit rezultatelor ultimului Studiu de Audiență Radio.

Produs unic pe piața radio din România, Romantic FM își păstrează originalitatea și stilul inconfundabil, fidelizând același public premium, prin calitatea și diversitatea selecției muzicale, difuzate pe frecvența 101.9 FM și pe www.romanticfm.ro.