Dr. Raed Arafat, invitatul “Intalnirilor Creative”, la Intact Media Group

Dr. Raed Arafat, invitatul “Intalnirilor Creative”, la Intact Media Group

24/02/2012

Sub brand-ul “Intalniri creative”, astazi, vineri, 24.02.2012, a avut loc o editie speciala: din public au facut parte nu doar angajati ai Intact Media Group, ci au fost invitati si jurnalistii de la publicatii din afara trustului. Invitatul acestui eveniment a fost un doctor cunoscut si iubit de o tara intreaga, secretarul de stat Raed Arafat.

Intalnirea s-a desfasurat ca o conferinta de presa, mai ales ca jurnalistii au avut zeci de intrebari de adresat doctorului Arafat. In public s-au aflat si nume cunoscute din televiziunile INTACT, Alessandra Stoicescu, Andreea Berecleanu sau Adriana Pava, redactorul sef al Observatorului. Ce-l motiveaza pe doctor in nenumaratele lupte pe care le-a avut de dus cu diversi adversari ai sistemului pe care a reusit sa-l impuna in Urgenta? “Sunt mai multe categorii de oameni”, a spus doctorul. “Eu sunt unul dintre aceia caruia cu cat ii pui mai multe piedici in fata, cu atat este mai motivat sa le depaseasca, mai ales cand stiu ca scopul pentru care lupt este unul nobil”.

Doctorul Arafat a povestit despre cazurile care l-au marcat puternic de-a lungul carierei, despre cele mai importante piedici pe care le-a avut de intampinat, despre faptul ca satisfactia ii este data de faptul ca a reusit sa implementeze un sistem care functioneaza. Si nu, categoric nu va intra in politica. Nu va fi niciodata nici primar, nici presedinte. A refuzat de mai multe ori postul de ministru al Sanatatii, ramane la pasiunea dintai, medicina de Urgenta. Si ii promoveaza pe medicii tineri, contrar sistemului incetatenit in spitalele romanesti, unde chirurgii sunt lasati sa opereze cand au mai mult de 45 de ani. “Cand deja le tremura mainile”, a spus ironic dr. Arafat.

Perseverent. Nerezonabil

Cum s-ar caracteriza? Drept un om perseverant. Apoi a pus o intrebare celor din public: “Cati dintre dumneavoastra puteti spune ca sunteti rezonabili?” S-au ridicat cateva maini. “Oamenii rezonabili sunt minunati. Cei nerezonabili deranjeaza, schimba sisteme. Intre ei, intre nerezonabili se afla deschizatorii de drumuri”, a continuat. Apoi a precizat razand: “SUnt perseverant si nerezonabil”. Si, da, recunoaste ca in sistemul care l-a creat, regulile trebuiesc respectate cu strictete. “Avem amenzi uriase. Cine greseste, ramane si sase luni fara venit”.

In plan personal, dr. Arafat este extrem de discret. A impartasit publicului ca se relaxeaza urmarind filme. SF-uri, dar si pelicule care au avut drept inspiratie intamplari adevarate. I-a placut Avatar. Este fan Star Wars, dar si Harry Potter. Si urmareste si dr. House: “NU sunt de acord cu felul in care se comporta House, dar serialul este foarte bun”, a raspuns doctorul. NU se astepta ca lumea sa iasa intr-un numar atat de mare in strada, pentru el. “Stiam ca SMURD-ul are un capital de incredere important, dar nu ma asteptam sa iasa in strada. Stiu ca Observatorul a facut campania << Salvare pentru SMURD>>, dar nu am putut citi mesajele, pentru ca nu mai am cont de Facebook. Am avut, dar m-a reclamat cineva ca nu-I al meu, Facebook mi l-a inchis si n-am mai inaintat formalitati sa-l redeschid”. Si cu siguranta discutia ar fi continuat mai mult de doua ore, intrebarile pareau sa nu se mai termine. In timpul discutiei, insa, doctorul Arafat a ramas conectat cu Urgentele pe care le conduce. Si-a raspuns fiecarui apel, cerandu-si scuze audientei pentru intrerupere. “Vlad Mixich a scris candva ca iubirea mea pentru SMURD este de ordin pathologic. Nu pot sa spun ca sunt revoltat de aceasta caracterizare”.