INTACT devanseaza CME in luna ianuarie

INTACT devanseaza CME in luna ianuarie

05/02/2012

In prima luna a anului 2012, televiziunile Grupului Intact si-au continuat ascensiunea, recuperand o buna parte din diferenta care le separa de posturile Central European Media, arata un comunicat Intact Media Group. Astfel, „Antenele” se afla in crestere pe toate sloturile orare si au devenit lidere de audienta, pe Whole Day (interval orar 2:00-26:00), Access Prime-Time (interval orar 16:00-19:00), in Day Time (interval orar 10:00-16:00) si in Late Fringe (23:00-26:00).

CME pierde telespectatori pe toate reperele orare, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, precum si titlul de lider absolut. Cresterea inregistrata de posturile Grupului Intact este cu atat mai notabila cu cat programele Antena 2 nu au fost retransmise, in ianuarie, de compania RCS-RDS, iar GSP TV a reintrat in grila aceleiasi firme la inceputul lunii, dar au existat mari probleme de recaptie.

Dupa cum se poate observa in tabele, Grupul INTACT are 2,2 puncte de market share mai mult decat principalul sau competitor pe Whole Day, iar in Day Time, diferenta este de 7,6% in favoarea „Antenelor”. De altfel, in intervalul orar 10:00-16:00, Antena 3 a fost lider de audienta, surclasand nu doar televiziunile de stiri, ci si pe cele generaliste.

In Access, „poarta” de intrare in Prime-Time si interval orar in care sunt programate Observatorul orei 16:00 si show-ul Simonei Gherghe, Acces Direct, posturile Grupului INTACT devin lidere de audienta, depasind cu doua puncte de share CME, de unde, anul trecut, aveau trei puncte in minus fata de competitie.

In Late Fringe, interval in care sunt transmise, la Antena 1, Observatorul de noapte si „Un Show Pacatos”, iar, la Antena 3, „In gura presei” si „Stiri”, Grupul Intact a ocupat, de asemenea, locul intai in clasamentul audientelor, avand un avans de 2,7% puncte de market share fata de ocupantul locului secund. Anul trecut, CME avea un avans de aproape doua puncte de rating in fata Intact.

De notat ca, la realizarea acestor medii de audienta, s-a considerat ca INTACT Media Group este reprezentat aici de Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV, GSP TV, iar CME de Pro TV, Acasa TV, MTV Romania, Pro Cinema, Sport.ro.