Intact Media Academy, în curând pe TV!

Intact Media Academy, în curând pe TV!

10/10/2012

În cadrul Zilei Porților Deschise Intact Media Academy din 10 octombrie, pretendenții la o viitoare carieră în lumea televiziunii, au aflat că începând cu 3 noiembrie se vor putea vedea live, timp de 15 minute în fiecare week-end pe Antena 2 în cadrul unei noi emisiuni- IMA News. Emisiunea va fi realizată de cursanți , de la producție la prezentare.

Sandra Stoicescu, Mihaela Călin, Victor Ciutacu, Niels Schnecker  și întreaga echipă IMA i-au introdus pe cei prezenți în culisele televiziunii și în lumea cursurilor Intact Media Academy- 3 luni intense, pline cu informație și cu multă muncă.

Fiecare din profesorii IMA a avut sfaturi prețioase de oferit celor din sală din propria experiență, însă cu toții au ținut să puncteze că în televiziune este vorba despre pasiune, efort susținut, documentare și o echipă solidă.

Sandra Stoicescu a menționat  că IMA e doar un punct de pornire și doar prin muncă pot ajunge să fie adevărați profesioniști în televiziune. În doar 1 an și jumătate de la lansarea proiectului peste 40 de absolvenți s-au angajat în trustul Intact sau în alte companii media.

Victor Ciutacu a mărturisit că în cadrul cursului lui (integral practic) vor afla ce trebuie sau ce nu trebuie să facă în cadrul unui interviu. De asemenea, Victor a dezvăluit că viitoarea producătoare a emisiunii Vorbe Grele este un cursant IMA- „pentru că aceasta și-a dorit și a muncit să ajungă acolo”.

Carismaticul Niels Schnecker, alături de celebrul „Crăcănel” i-a liniștit pe cei prezenți spunându-le că nu dorește să îi transforme în economiști ci doar să îi ajute să înțeleagă economia astfel încât indiferent de ceea ce vor face mai departe în televiziune să fie capabili să pună întrebări pertinente și să înțeleagă ceea ce le comunică celor de acasă. Prin prisma noii emisiuni, IMA News, Niels le-a mărturisit că vor avea șansa să simtă și presiunea audienței, pentru că aceasta este fundamentală și i-a încurajat spunându-le că la IMA înveți cum să spargi ratingurile și afli secretele care te pot transforma în viitorul Dan Negru-campionul neegalat al audiențelor în țara noastră.

Mihai Gadea a transmis un mesaj video care a stârnit ropote de aplauze printre cei prezenți în sală. „În viață trebuie să găsești acel lucru pe care îl faci cu pasiune . Apoi să reușești să câștigi și bani din pasiunea ta.  Eu aș putea fi unul dintre oamenii care vă pot plăti însă doar dacă sunteți cei mai buni. Și IMA e punctul de pornire pentru a deveni cei mai buni”.

Întrebări, curiozități, nedumeriri- toate au fost clarificate de către echipa IMA. Prezentarea școlii a continuat cu o vizită în studio, unde cei mai curajoși au exersat prezentarea unui jurnal de știri alături de Mihaela Călin și Sandra Stoicescu. Au aflat astfel ce a fost bine, ce ar trebui îmbunătățit și mai mult, s-au bucurat de expertiza unor profesioniști media desăvârșiți.

Ziua Porților Deschise a fost o oportunitate  pentru mulți dintre cei prezenți să intre pentru prima oară într-un studio de televiziune și să afle câteva dintre particularitățile acestei lumi spectaculoase.

Perioada de înscrieri continuă până pe 19 octombrie, pentru toate specializările (prezentator, reporter, cameraman, foto-reporter și editor imagine). Mai multe detalii puteți găsi pe www.intactmediacademy.ro.