Intact Media Group isi respecta promisiunea facuta telespectatorilor sai

Intact Media Group isi respecta promisiunea facuta telespectatorilor sai

30/04/2012

Intact Media Group isi respecta promisiunea facuta telespectatorilor sai si revine cu informatii utile privind scoaterea abuziva de catre RCS a statiilor TV Antena1, Antena2, Antena3, Euforia si GSPTV din grila de programe a platformei Digi .

„RCS isi sfideaza in continuare abonatii, ignorand solicitarile acestora si urmarind un interes meschin: acela de a mari taxa de abonament, folosindu-se de aceasta situatie.

Saptamana aceasta le-am solicitat, intr-o scrisoare deschisa, sa dezvaluie sumele imense pe care le platesc pentru continut altor posturi de televiziune. Au refuzat sa arate deschidere in aceasta privinta, incercand sa isi induca in eroare abonatii, cu scopul de a le putea justifica o noua marire a abonamentului.

In acest context:

1. Din respect fata de public, nu vom achiesa propunerii RCS, de a cere o suprataxa pentru programele TV Intact. Statiile noastre au fost intotdeauna in pachetul de baza al companiilor de cablu, fiind repere de continut si de audienta in Romania.

2. Nu vom intra in jocul RCS care actioneaza impotriva intereselor abonatilor sai. RCS continua, cu buna stiinta, sa priveze telespectatorii de pe platforma Digi de un drept dobandit la semnarea contractului: accesul la toate programele din grila. Toti clientii RCS au prevazut prin contract accesul la programele noastre.

3. Nu vom accepta ca RCS sa impovareze telespectatorul printr-o crestere a taxei de abonament. RCS plateste sume importante pentru continut altor statii mult mai mici. Compania de cablu considera ca sustinerea financiara a unui continut nisat e mai importanta decat interesul clientilor sai.

4. Ne datoram statutul de cel mai important grup de presa romanesc relatiei pe care am construit-o de-a lungul anilor cu publicul. Acesta ne-a ales si continua sa ne aleaga datorita calitatii, relevantei si impactului continutului creat de noi. Le vom sustine dreptul de a avea acces la programele noastre, asa cum s-a intamplat intotdeauna.

Dupa cum am afirmat inca de la momentul scoaterii abuzive de pe platforma de satelit Digi a programelor noastre, interesul telespectatorilor primeaza. Respectarea interesului telespectatorului inseamna prezenta posturilor TV Intact in pachetul de baza al tuturor operatorilor de cablu si de satelit. Miile de mesaje sosite din tara si din strainatate sustin acest adevar. Abonatii RCS sunt telespectatorii nostri. Solicitam companiei de cablu sa nu ii ignore.”

Sorin Alexandrescu,
CEO Antena Group