Observatorul ANTENEI 1 luptă ca operația de reconstrucție mamară să fie plătită de statul român

Observatorul ANTENEI 1 luptă ca operația de reconstrucție mamară să fie plătită de statul român

19/08/2013

În acesta seară, de la ora 19.00, Observatorul ANTENEI 1 propune un demers jurnalistic fără precedent –„Alege să nu suferi”– o campanie pentru toate femeile românce, dar și pentru cei care ne conduc – “ cancerul mamar, de la prevenție și până la tăierea și reconstrucția sânilor.

Pentru că în România, CNAS consideră operația de reconstrucție mamară după o mastectomie un moft. „Nu mă mai uitam în oglindă, nu mă mai bucură nimic, credeam că am să mor. Mă speria gândul, totuși, fără un sân să ieși în lume, toți se uită, deci se vede”, spune printre lacrimi Adriana Baba, una dintre puținele femei din țara noastră care au renunțat de bunăvoie la sânul sănătos de teamă cancerului. Ea însă a mers mai departe decât a ajutat-o sistemul de sănătate din România și și-a reconstruit ambii sâni, o procedura care în alte țări civilizate face parte din tramentul oncologic asigurat de către stat. Mai mult decât atât, instituțiile române ignoră pur și simplu acele analize genetice ce pot arăta unei femei riscul la care este supusă pentru a dezvolta cancer mamar.

Alege să nu suferi

Începând din acesta seară, de la ora 19.00, telespectatorii Observatorului pot urmări alte mărturisiri șocante și dureroase ale femeilor mutilate de acesta cumplită maladie și care refuză să capituleze în față ei, medici care operează pro bono reconstrucții de sân, dar și felul în care alte țări procedează în asftel de cazuri. La rândul lor, prezentatoarele Observatorului Andreea Berecleanu, Octavia Geamănu, Anca Lungu, Mihaela Călin, Olivia Păunescu, Ana-Măria Stancu, Alexandra Bădoi, Ana Maria Ioniță, dar și alte vedete ale trustului Intact s-au alăturat campaniei „Alege să nu suferi”, o inițiativă fără precedent în România.