Șampanie, vedete și transmisie live online la festivitatea de absolvire a celei de-a patra promoții IMA

Șampanie, vedete și transmisie live online la festivitatea de absolvire a celei de-a patra promoții IMA

29/06/2012

Cea de-a patra promoție de studenți a cursurilor INTACT MEDIA ACADEMY s-a întâlnit astăzi, vineri, 29 iunie, la festivitatea de absolvire, găzduită de Alessandra Stoicescu și transmisă live pe site-ul Intact Media Academy.

Noua generație de aspiranți la titlul de profesioniști în televiziune și-au primit diplomele de la traineri și au închinat un pahar de șampanie, cu zâmbetul pe buze pentru că au reușit să treacă de examenul de final. Însă lecțiile despre această meserie, indiferent de specializările urmate de studenți (cameraman, prezentator, reporter, editor sau make-up profesionist), au continuat și astăzi.

Unul dintre absolvenții seriilor anterioare era prezent, în calitate de reporter al Știrilor Antena 3 și Observator, pentru a realiza o știre despre eveniment. La invitația Alessandrei Stoicescu, a luat cuvântul: „€œEste foarte adevărat ce ne spunea un trainer la curs: succesul în această meserie se bazează pe 90% muncă și 10% talent”.

Niels Schnecker, trainer-ul de jurnalism economic, le-a povestit despre examenul de intrare a regretatului Florin Pittiș la UNATC: „S-a dus direct în mijlocul sălii, s-a așezat și stătea. Iar Dem Rădulescu, aflat în echipă de examinatori, l-a întrebat de ce stă. Pittiș a răspuns: <Aștept să mă înput>. Ei bine, a continuat Niels Schnecker, ăsta este ultimul lucru pe care trebuie să-l facă un jurnalist, să aștepte să-i dea cineva subiecte”, a încheiat el în aplauzele întregii săli.

Din cele patru serii de absolvenți, 43 sunt deja angajați în diverse trusturi de presă. Noile cursuri, unde mai sunt disponibile cinci locuri, încep pe 9 iulie.

Intact Media Academy este o școală de televiziune acreditată de Ministerul Muncii și Educației, având drept profesori jurnaliști și profesioniști media dar și dotări de ultimă oră, cu acces la toate platformele grupului Intact.