Televiziunile Grupului Intact, laureate la APTR

Televiziunile Grupului Intact, laureate la APTR

29/05/2012

Antena 3 a câștigat, luni seară, Marele Premiu APTR 2012, pentru „cele mai urmărite talk-show-uri”. Televiziunea de știri a Grupului Intact a mai primit patru premii, la tot atâtea categorii, iar Antena 1 a câștigat la categoria “Prezentator/ Realizator”, prin Gabriela Vranceanu Firea, pentru emisiunea „Crăciun în familie”. Premiile Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România au ajuns la cea de a XXII-a ediție.

Talk-show-urile pentru care Antena 3 a câștigat Marele Premiu APTR sunt “100 de minute” (prezentator- realizator Alessandra Stoicescu), „Punctul de Întâlnire” (prezentator – realizator Radu Tudor), „Sinteza Zilei” (prezentator – realizator Mihai Gâdea), “Subiectiv” (prezentator – realizator Răzvan Dumitrescu), „Exces de Putere” (prezentator – realizator Oana Stancu) și “Secvențial” (prezentator – realizator Adrian Ursu). Premiul a fost înmănat de Mircea Diaconu, ministrul Culturii. ”A fost televiziunea care ne-a ținut în priză tot anul 2011”, au spus membrii juriului.

Mihai Gâdea, directorul Antena 3, a declarat, la decernarea premiilor: “Vreau să le mulțumesc foarte mult colegilor mei, vreau să mulțumesc telespectatorilor Antenei 3, cei care ne-au oferit în permanență, prin audiența uriașă siguranță că putem continua. Dacă numărul telespectatorilor ar fi fost mai mic, și noi am fi fost mai ușor de redus la tacere”.

Antena 3 a fost laureată la alte patru importante categorii.
Premiul Jean Louis Calderon pentru Petre Nechită, Simona Boțog și Carmina Othman, pentru transmisiile din Piața Universității.

Premiul pentru anchetă – Observator, reporter George Colgiu – ”Poşta română, jaf fără sfârşit” şi Antena 3 – Ionuţ Cristache, „Cazul Daniela Andreescu”.

Premiul pentru imagine, Cristian Tamaș pentru ”Pe un picior de iad”, reportaj „În Premieră”.

Premiul pentru reportaj i-a revenit echipei de la emisiunea ”În premieră”

Gabriela Vranceanu Firea se află la al cincilea premiu APTR din carieră, dar la primul pentru Antena 1, în calitate de realizator – prezentator al unui show de divertisment. „Diploma pe care am primit-o luni seară este extrem de valoroasă pentru mine, deoarece îmi este acordată de o prestigioasa organizație, Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România. Sunt onorata și fericită că am primit acest premiu, mai ales că marchează evoluția mea profesională într-un domeniu nou, cel al divertismentului”, a spus vedeta Antenei 1.