Televiziunile trustului INTACT conduc detașat clasamentul audiențelor

Televiziunile trustului INTACT conduc detașat clasamentul audiențelor

02/11/2012

Televiziunile Intact Media Group își păstrează poziția de lider de audiențe și în luna octombrie în Whole Day, dar și pe o seamă de intervale orare semnificative. Astfel, Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV și GSP TV conduc detașat în clasamentul trusturilor în Day Time interval orar 10,00 – 16,00, în Access Prime-Time (interval orar 16,00 – 19,00) și noaptea, în Late-Night (interval orar 23,00 – 02,00). Pe locul al doilea se află principalul competitor al Intact, CME, trustul care are în componenta Pro TV. Diferența cea mai mare în ceea ce privește cota de piață este înregistrată în Day Time, posturile IMG având un avans de 9,3 puncte de market share comparativ cu CME.  

Emisiuni de top

Emisiunile care au avut un important aport în înregistrarea acestor cote de market share sunt, în Day Time, Observatorul orei 13,00, la pupitrul căruia se află Oana Frigescu, Mireasă pentru fiul meu, show-ul prezentat de Mirela Boureanu Vaida, care este lider de audiență într-o proporție covârșitoare. De la Antena 3, o contribuție o importantă o au talk-show-urile Previziunile zilei (Sabina Iosub și Niels Schnecker)Se întâmplă în România (Maria Coman) și Știrile orei 12,00.

În Access Prime-Time, după-amiaza, Acces direct a avut cea mai mare cotă de piață și a fost și lider autoritar de audiența pe intervalul său orar. De altfel, show-ul prezentat de Simona Gherghe a fost lider de audiență în 78% în confruntarea directă cu Știrile orei 17,00 și Happy Hour, de la Pro TV. Alte emisiuni cu contribuție importantă ca televiziunile IMG să fie lider de audiență sunt Observator 16,00 (Oana Frigescu), Mireasă pentru fiul meu (Mirela Boureanu Vaida) și Dincolo de aparență, emisiunea Florentinei Fântânaru de la Antena 2.

În Late Night,  Un show păcătos, prezentat de Dan Capatos, are o contribuție importantă la cota de piață înregistrată de televiziunile IMG, la fel și Observatorul de noapte al Antenei 1 (Octavia Geamănu), precum și În gura presei, Antena 3.

Începând cu 5 noiembrie, Antena 1 va avea în Prime-Time Top chef, o superproducție în care jurați sunt trei personalități din domeniul culinar, Joseph Hadad, Tudor Constantinescu și Nicolai Tand, precum și Observator special, o producție aflată sub umbrela celui mai longeviv brand al Antenei 1, Observator.