X Factor – succes extraordinar la debut

X Factor – succes extraordinar la debut

24/09/2012

Cel de-al doilea sezon X Factor România a luat startul în forţă la Antena 1 cu o ediţie care a cucerit publicul din primul până ultimul minut. Voci bune, emoţii puternice, momente amuzante şi un juriu pe placul tuturor generaţiilor a fost promisiunea respectată a Antenei 1 pentru acest nou sezon.

Telespectatorii au “devorat” premiera X Factor de aseară, în minutul de aur 22.29, Antena 1 înregistrând un rating mediu de 20.1 rtg şi o cotă de piaţă de 41 de procente la nivelul targetului comercial, 15-54 urban. Supershow-ul prezentat de Răzvan şi Dani s-a impus lider absolut de audienţă la nivelul tuturor categoriilor de public.

X Factor a înregistrat performanţe remarcabile şi în mediul online. Site-ul xfactor.a1.ro a înregistrat o creştere a traficului de 100%, viewership-ul estimat in online pentru X Factor a fost de 1.840.000, iar  pe Twitter a fost ieri cel mai discutat subiect din România.

Premiera X Factor a învins aseară orice fel de concurenţă. Vocile bune, poveştile frumoase, unele mai triste, altele mai vesele, momentele amuzante şi replicile savuroase ale juriului au fost ingredientele succesului primei ediţii a acestui sezon X Factor, succes măsurat în milioane de telespectatori şi fani din online. X Factor a înregistrat aseară un rating mediu de 12.4 puncte şi o cotă de piaţă de 25.2% la nivelul targetului comercial al Antenei 1, 15-54 urban, impunându-se detaşat pe primul loc în topul audienţelor, la mare distanţă de televiziunea clasată pe a doua poziţie, Pro Tv. Aceasta din urmă a înregistrat la nivelul aceleiaşi categorii de public doar 8.3 puncte de rating şi 16.8% share.

Ierarhia s-a păstrat şi la nivelul targetului din mediul urban, Antena 1 conducând şi de această dată audienţele. 1.144. 000 de telespectatori din mediul urban au urmărit în medie X Factor, cu  aproape 500.000 mai mulţi decât aceia care priveau aseară programul principalului competitor, Pro Tv.